Onze werkwijze

De trainingen zijn altijd een combinatie van ervaringsgerichte oefeningen, theorie en dialoog. We werken het liefst in een letterlijk open ruimte: tafels aan de kant, zodat er ruimte is voor beweging of het werken in een cirkel.

Daarbij is het belangrijk dat de jongeren eigenaarschap hebben over hun eigen leerproces. Wij creëren een ruimte waarin de jongeren van en met elkaar leren. Het versterkt de onderlinge relaties tussen klasgenoten wanneer zij ‘de ander’ op een heel nieuwe manier leren kennen. Wij horen vaak terug hoe waardevol jongeren dit vinden.

De werkvormen die we gebruiken komen oa vanuit ‘The Art of Hosting Conversations that Matter’, theater, verschillende leiderschapsprogramma’s en onze persoonlijke ervaring in alternatief onderwijs. We wisselen af tussen theorie en praktijk, reflectie en actie, en individueel werken en in groepsverband. We brengen balans in het nadenken over de toekomst en actie nemen in het ‘hier en nu’.

Afhankelijk van de behoefte, geven we losse trainingen en workshops of doen we langere trajecten. Dit kan binnen het schoolcurriculum maar ook daarbuiten.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Bright Future Lab

Copyright 2020 © All rights Reserved. Design by 2dayweb.nl