Het verhaal achter Bright Future Lab

The Bright Year 2013

Bright Future Lab begon als een droom in een klein stadje genaamd Karlskrona in Zweden, toen Maaike daar in het jaar 2013 een Master in Strategisch Leiderschap naar Duurzaamheid volgde. Na bijna 21 jaar onderwijs leerde zij in dat jaar zo ontzettend veel waardevolle skills en kennis, dat ze deze met zoveel mogelijk mensen wilde delen. Het liefst met alle jongeren van Nederland. Want iedereen is nodig in de transitie naar een duurzame wereld.

Bij terugkomst werd Bright Future Lab officieel in het leven geroepen. Na het geven van vele workshops op allerlei plekken, sprak in 2015 gemeente Utrecht – middels een subsidie – haar vertrouwen uit in het werk van Bright Future Lab. Vanaf dat moment is Bright Future Lab hard gaan groeien. Vandaag staat Maaike er dan ook niet meer alleen voor. Zij wordt vergezeld door een ervaren team van trainers, storytellers en sociaal ondernemers – samen op één missie.

Een duurzame wereld en een mooi leven – voor iedereen

Het is de missie van Bright Future Lab om de wereld duurzamer en mooier te maken – voor iedereen. Maaike en haar team willen zoveel mogelijk jongeren bereiken en leren om hun positieve powers te omarmen – en te bundelen.

Actie, impact en duurzame verandering zijn het resultaat van positieve aanmoediging, bewustzijn en openheid. Bright Future Lab wil iedere student een stem geven. Deze trots maken, op zichzelf, een ander en de planeet. Sterke bewuste individuen vormen de verstandige community waar onze toekomst om vraagt.

Een duurzame wereld maak je samen, maar begint bij jezelf

Wanneer we over duurzaamheid praten, hebben we het over veel meer dan alleen klimaatverandering. ’s Werelds grootste problemen en uitdagingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van armoede, discriminatie, gender issues, percentage depressies, klimaatverandering, intolerantie tot aan overconsumptie; alles houdt met elkaar verband.

Sterker nog: de problemen en uitdagingen verergeren en voeden elkaar. Het is tijd om deze negatieve spiraal te doorbreken. Inzicht in duurzaamheid en skills van persoonlijk leiderschap spelen hierbij een essentiële rol.

Ons team

Maak kennis met ons team

Maaike Boumans

Founder

Wil later worden: wereldreiziger en rapper / Droomt van: Portugees en Arabisch leren spreken / Is trots op: mensen die machtsposities doorbreken / Favoriet dier: leeuw / Lievelingskleur: rood / Minder goed in: nee zeggen / Levensles: je eigen weg volgen, dat is altijd de beste weg die je kunt gaan.

Josephine Meijer

Wing-Woman & Trainer

-

Marciano San A Yong

Trainer

Wil later worden: hoofdpersoon in een avonturenboek / Droomt van: Een huis met een boom en een beest / Is trots op: Mensen die zichzelf vooral op emotioneel gebied durven uit te dagen. / Favoriet dier: Libellewolfschildpadhond / Lievelingskleur: Parelmoer / Minder goed in: Boos worden / Levensles: Er zijn geen problemen, alleen maar situaties. Wees dankbaar, wees bescheiden.

Daryll Landbrug

Trainer / Storyteller

Wil later worden: piloot / Droomt van: structurele en radicale gelijkwaardigheid voor een ieder / Is trots op: mijn moeder / Favoriet dier: stokstaartje / Lievelingskleur: navy blue / Minder goed in: mijn organiserend vermogen, de lijnen uitzetten / Levensles: altijd naar je gevoelens luisteren, ook de minder leuke. Van jezelf leren houden, ook je negatieve gevoelens.

Jörgen Gario

Trainer / Storyteller

Wil later worden: Iets wat nog niet bestaat / Favoriet dier: de mens / lievelingskleur: mosgroen / minder goed in: zwemmen / levensles: "Kies bewust voor rust, raak alles kwijt en stop met zoeken, want gevonden voorwerpen werpen zichzelf voor om gevonden te worden.

Yannick Wassmer

Trainer

Wil later worden: nieuwsgierig en bescheiden / Droomt van: een leven lang leren / Is trots op: mensen die durven te staan voor waar ze in geloven / Favoriet dier: Orang Utan / Lievelingskleur: matzwart / Minder goed in: mijn eigen behoeften kenbaar maken / Levensles: dat het leven maar één keer voorbij komt, is juist wat haar zo mooi maakt.

Duurzaamheid

Zorgen voor jezelf, een ander en de planeet. Dat is waar volgens ons duurzaamheid mee begint. Door goed voor onszelf te zorgen voelen we ons gelukkig. We hebben vertrouwen in onszelf en daarmee in de ander. We werken beter samen en durven conflicten aan te gaan. We komen eerder voor elkaar op en kaarten problemen als seksisme en racisme aan.

We luisteren naar elkaar en leren van elkaar. We maken bewustere keuzes, doen vrijwilligerswerk en kopen eerder fairtrade producten. Als sterke individuen durven we de handen ineen te slaan. Samen op te staan om van de planeet, na eeuwenlange uitputting en vervuiling, weer een gezonde en mooie plek te maken – dit keer voor iedereen.

Leiderschap

Een sterke en bewuste community bestaat uit gelukkige en zelfverzekerde individuen. Maar waar halen we dat zelfvertrouwen vandaan in een maatschappij met scheve machtsverhoudingen? Hoe vinden we geluk als we niet onszelf durven te zijn? Wij geloven in het cultiveren van moed, kwetsbaarheid en nieuwsgierigheid. Jongeren aanmoedigen vragen te stellen en aandachtig te luisteren – naar een ander maar vooral ook naar zichzelf.

Hun eigenwaarde, talenten en grenzen leren kennen. Vertrouwen krijgen in wat zij voelen en denken. Wij geloven in de kracht van persoonlijk leiderschap, zelf leiding nemen over ons bestaan – bewust. Alleen wanneer we onze eigen positieve ‘powers’ ontdekken kunnen we deze bundelen met anderen. Het resultaat? Een krachtige community die in harmonie samenleeft en klaar is om de grootste uitdagingen aan te gaan.
 

bicep

Ben jij enthousiast over duurzaamheid 

Wil je ons uitnodigen voor een workshop, lezing of om een bijeenkomst te faciliteren?
Leuk! Dat doen we graag.

Bright Future Lab begon als een droom in een klein stadje genaamd Karlskrona.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Wil je meer weten?

Bel Maaike
06 49765299 

Stuur ons een bericht
hallo@brightfuturelab.nl