Livecast Omgaan met emoties in je klas over klimaat crisis

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Maaike werd voor de Livecast “Emoties over klimaatverandering in de klas” geïnterviewd door Teachers for Climate over het werk dat we met Bright Future Lab doen, en haar kijk op hoe om te gaan met de emoties die naar boven komen als je een onderwerp als klimaatverandering bespreekbaar maakt.

Een belangrijke verkenning, want in een ratio gedreven samenleving is er vaak weinig ruimte voor emoties. Terwijl die zo een grote rol spelen in hoe we reageren, denken en handelen. Maaike ging in gesprek met Wieneke Maris, docent van de Internationale School in Den Haag, die deze avond initieerde, Evanne Novak, oa programmamaker rondom climate grief en Deborah Treep van Wellant College. 

“Ik ben ervan overtuigd dat we echt veel meer mensen nodig hebben die de complexe vraagstukken waar we nu voor staan durven aan te gaan, die de juiste vaardigheden en kennis hebben om dat te kunnen doen. En dan heb ik het niet alleen over de klimaatcrisis, maar ook over institutioneel racisme, een falend economisch systeem, een politiek die niet de moed lijkt te hebben om te handelen naar de macht die ze hebben. En al die complexe uitdagingen zijn met elkaar verbonden en raken ons direct. Ook de dingen waarvan we niet denken dat ze ons raken.

Dat vraagt van ieder van ons om wakker te worden en te gaan handelen naar dat wat wij kunnen doen. Daarin geven wij trainingen en workshops, over sociale en ecologische rechtvaardigheid, duurzaamheid, en dat verbinden we aan leiderschap. Niet zozeer leiderschap in de zin van mensen aan de top van een bedrijf, maar het leiderschap dat in ieder van ons zit, in de keuzes die we op dagelijkse basis maken, hoe we ons door het leven begeven.”

 

Meer interessante projecten

Hoe breng je duurzaamheid aan de man?

Zes lessen die wij leerden over workshops Duurzaamheid geven op het MBO We geven een serie van drie workshops over Duurzaamheid en

16.000 woningen verduurzamen

1 bedrijf. 4 duurzaamheidsdoelen. 150 mensen. 1 middag. Op 12 november faciliteerden we de Duurzame Middag voor de medewerkers van Accolade. Accolade

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.