Energietransitie Provincie Zeeland

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afgelopen november hebben we in samenwerking met Finding Roots en Jouw Zeeland het jongerentraject begeleid van de Energiedialoog van Provincie Zeeland. Ontzettend leuk! Zie hieronder voor meer informatie.

Van de website Jouw Zeeland: 
“Onze fossiele brandstoffen zoals aardgas, olie en kolen raken op. Op termijn moeten we ze vervangen door duurzame bronnen die niet eindig zijn, zoals zon, wind en water. Dit noemen we de energietransitie. Dit najaar gaan Zeeuwse overheden, bedrijven en organisaties hierover in gesprek en de Provincie Zeeland is benieuwd naar de mening van jongeren. Wat vinden jullie dat er moet gebeuren? Waar maak jij je zorgen over? Hoe zie jij de toekomst voor je?
Samen met Maaike Boumans van Bright Future Lab gaan we op een inspirerende reis in de wereld van energie. Wij horen graag wat jullie ideeën zijn over dit onderwerp. Hoe moeten we samen de CO2 uitstoot terugdringen? Laat je mening, ideeën, oplossingen horen en doe mee.

Samen met 15 andere jongeren werk je in drie sessies aan een creatief manifest; jullie boodschap in een film, spoken-word-performance of blog. Op die manier kunnen we aan de politici jullie ideeën meegeven. Dit is dus DE kans om van je te laten horen en ook nog eens veel te leren.
Waarom zou je meedoen?

  • het staat goed op je CV
  • je kunt hiermee je maatschappelijke stage of studiepunten vervullen
  • je draagt je steentje bij om onze wereld te verbeteren
  • het is een leuk, leerzaam en creatief proces onder leiding van een professioneel hip bureau
  • je krijgt voor je bijdrage een bon als bedankje

In drie bijeenkomsten op het Provinciehuis in Middelburg werken we naar een boodschap toe.
Data: donderdag 2 november, woensdag 8 november en woensdag 15 november. Op 6 december is de eindpresentatie voor beleidmakers van de provincie.
Tijd: van 16.00 – 19.00 uur
We zorgen voor broodjes en lekkers!

Zie ook: https://www.zeeland.nl/over-de-organisatie/jouw-zeeland/nieuws-en-agenda/haal-meer-uit-je-mening-doe-mee-aan-de-jongeren

Meer interessante projecten

Hoe breng je duurzaamheid aan de man?

Zes lessen die wij leerden over workshops Duurzaamheid geven op het MBO We geven een serie van drie workshops over Duurzaamheid en

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.