Breng verandering in je klas

Omdat iedereen docent duurzaamheid kan zijn

Als docent wil je jouw studenten graag zelf duurzame levenslessen meegeven en hen aanmoedigen hun positieve powers te omarmen – en te bundelen. Wij helpen je graag aan verschillende inzichten, informatie, lesmateriaal, praktijkoefeningen, tips & tricks en al het andere wat je nodig hebt om als docent duurzaamheid ‘in’ de klas te gaan staan.

Inhoud

Duurzaamheid in een notendop
Duurzaamheid gaat over zorgen voor jezelf, anderen en de wereld. Hoe doe je dat? Wij bouwen voort op onder andere het Framework for Strategic Sustainable Development, het werk van Brené Brown, Joanna Macy en Charles Eisenstein.

Breng het dichtbij
Duurzaamheid voelt al gauw groot, ingewikkeld en ver weg. En daarmee óf niet interessant óf te overweldigend. Leer praktische oefeningen om duurzaamheid dichtbij je studenten te brengen en het te vertalen naar hun belevingswereld.

Participatieve werkvormen
Duurzaamheid gaat óók over een andere manier van leren. Met werkvormen die het eigenaarschap bij je studenten leggen, hen uitnodigen om betrokken te zijn, hun nieuwsgierigheid te volgen en van medestudenten te leren.

Praktisch

Praktische info over de training
Wij geloven dat elke docent, ongeacht zijn/haar vakgebied, duurzaamheid kan integreren in de lessen. Mocht je nog niet direct de link met jouw vakgebied zien maar ben je wel geïnteresseerd, neem contact met ons op. We sparren er graag over. 

We passen de training aan de behoefte en specifieke context aan.

  • Minimaal aantal docenten: 6
  • Taster training: 1 dagdeel
  • Training: 4 dagdelen
  • Op jullie school of op locatie naar keuze
     

INTAKE GESPREK

Om de training zo goed mogelijk bij jullie behoeften te laten aansluiten, plannen we een intake in. Daarin nemen we door wat jullie willen leren en waar de belangrijkste vragen en uitdagingen liggen.

TRAINING

Afhankelijk van tijd, behoefte en budget zetten we een training van 2 - 4 dagdelen in elkaar. Die kunnen achter elkaar of los van elkaar worden gegeven. Bij jullie op school, of een fijne plek in de natuur: het kan allemaal!

FOLLOW-UP

Een maand na het laatste dagdeel hebben we een telefonische follow-up om de evaluatie, belangrijkste inzichten en mogelijk nieuwe vragen te bespreken.

MEER WETEN?

Vul hier jouw e-mailadres in en wij nemen contact met je op.

Bright Future Lab begon als een droom in een klein stadje genaamd Karlskrona.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Wil je meer weten?

Bel Maaike
06 49765299 

Stuur ons een bericht
hallo@brightfuturelab.nl