De jeugd van tegenwoordig..

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zelden als er wordt geopend met deze zin volgt er iets positiefs.

Afgelopen november gebeurde er op het Comenius Lyceum in Amsterdam West echter iets ontzettend bijzonders. Tijdens de derde editie het project ‘duurzaam ondernemen” namen de derdeklassers het tegen elkaar op om de de titel “Beste idee voor een duurzame onderneming” te claimen. Dit project is onderdeel van Comenius Lyceum Econasium.

Bright Future Lab werd uitgenodigd om de  leerlingen te trainen en klaar te stomen voor hun presentaties die zij in groepjes van 4 gaven aan een jury en hun mede klasgenoten. Nadat zij hun eigen kwaliteiten in kaart hadden gebracht en hadden geleerd wat er nodig is voor een goede samenwerking gingen ze zelf aan de slag met hun groepje.

Het is best een uitdaging om het met middelbare scholieren te hebben over een onderwerp als duurzaam ondernemen. Voor velen is het een nietszeggende ‘grote mensen term’. Laat staan ze aan te sporen om actief na te denken over hoe zij zelf een aandeel kunnen en willen hebben in het verbeteren van de staat waarin de wereld verkeerd. Desondanks deze uitdagingen stonden wij versteld van hoeveel creatieve ideeën er gepresenteerd werden. Van hele simpele leuke ideetjes als spelletjes verkopen op Koningsdag om geld in te zamelen voor een goed doel, tot iets meer geavanceerde ideeën zoals een fitness centrum waarin alle fitnessapparaten energie opwekken.

Van alle groepjes die aan het project werkten werden er 2 genomineerd als potentieel vervolg project. Groep 1 bedacht een afval opruim spel die ze met de klas als uitje zouden kunnen organiseren. Groep 2 ontwierp een energie opwekkend waterrad voor in de tuin die men zelf in elkaar kan knutselen.

Wij zijn blij dat we voor de tweede keer mochten samenwerken met de leerlingen van het Comenius Lyceum en kijken uit naar de volgende editie.

Wij hebben geen twijfel: de jeugd van tegenwoordig zijn de duurzaamheid helden van morgen.

Meer interessante projecten

Hoe breng je duurzaamheid aan de man?

Zes lessen die wij leerden over workshops Duurzaamheid geven op het MBO We geven een serie van drie workshops over Duurzaamheid en

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.