Bright Future Lab Weekender Vol.1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Bright Future Lab Weekender is een tweedaagse training voor jongeren tussen de 17 en 23 jaar.

In maart 2018 organiseerden wij de eerste Bright Future Lab Weekender. Met 19 jongeren trokken we ons een weekend lang de bossen in en gaven masterclasses in duurzaamheid en leiderschap. Het was een weekend van verbinding, nieuwe ontdekkingen en heel veel lol.

In dit weekend leerden de jongeren over de ontwikkeling van het leven op de aarde, en de verschillende systemen (denk: water cyclus, klimaat, flora en fauna) die voor ons bestaan een cruciale rol spelen. Ze ervoeren hoe ze zelf onderdeel zijn van dit systeem en verbaasden zich over hoe ernstig de invloed is van ons menselijk handelen.

Ook gingen we op onderzoek uit: wat is ieder eigen kracht en talent? We hielpen ze verbinding te vinden met elkaar. Want in deze wereld opereert niets of niemand alleen. Tot slot gingen ze samen de uitdaging aan: welke duurzame verandering wil jij brengen in je leven?

Het was een weekend waarin we ‘s avonds rond het kampvuur zaten en we proefden hoe lekker vegetarisch eten is dankzij de kookkunsten van ons multi-talent Marciano. Te gast waren Florian Wolff, klimaatactivist en duurzaamste muzikant van Nederland die zijn publiek energie laat opwekken en Annabella Meijer die als klimaatactiviste een geweldig stripboek “Eerste Hulp bij Klimaatverandering” heeft geschreven. 

Meer interessante projecten

Hoe breng je duurzaamheid aan de man?

Zes lessen die wij leerden over workshops Duurzaamheid geven op het MBO We geven een serie van drie workshops over Duurzaamheid en

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.