Bright Future Lab Weekender Vol.1

Bright Future Lab Weekender Vol.1

De Bright Future Lab Weekender is een tweedaagse training voor jongeren tussen de 17 en 23 jaar.

In Maart 2018 organiseerden wij de eerste Bright Future Lab Weekender. Met 19 jongeren trokken we ons een weekend lang terug in de bossen en gaven masterclasses in duurzaamheid en leiderschap. Het was een weekend van verbinding, nieuwe ontdekkingen en heel veel lol.

In dit weekend leerden de jongeren over de ontwikkeling van de aarde, en de verschillende systemen die voor ons bestaan een cruciale rol spelen. Ze ervoeren hoe ze zelf onderdeel zijn van dit systeem en verbaasden zich over hoe ernstig de invloed is van ons menselijk handelen.

Ook gingen we op onderzoek uit, wat is ieder eigen kracht en talent en hielpen we ze verbinding te vinden met elkaar. Want in deze wereld opereert niets of niemand alleen. Tot slot gingen ze samen de uitdaging aan: welke duurzame verandering wil jij brengen in je leven?

Het was ook een weekend waarin we ‘s avonds rond het kampvuur zaten en we proefden hoe lekker vegetarisch eten is dankzij de kookkunsten van ons multi-talent Marciano. Te gast waren ook Florian Wolff, een duurzame muzikant die zijn publiek energie laat opwekken, en Annabella Meijer die als klimaatactiviste een stripboek aan het maken is over hoe iedereen duurzaam kan leven.

Sluit Menu