16.000 woningen verduurzamen

Duurzame Middag voor de medewerkers van Accolade

Op 12 november faciliteerden we de Duurzame Middag voor de medewerkers van Accolade. Accolade is met 16.000 woningen één van de grootste woningcorporaties in het noorden van Nederland en timmert al jaren aan de weg naar duurzaamheid. Ze nemen de uitdaging serieus, met een kantoor op zonne-energie, ambitieuze duurzaamheidsdoelen en net aangestelde regisseurs die een voortrekkersrol gaan spelen in het bereiken van die doelen. Een hele fijne organisatie om mee te kunnen werken: ambitie en honger naar verandering, die wij mogen ondersteunen.

Tijdens de Duurzame Middag gingen we een stap verder en kwamen álle medewerkers bijenkaar om mee te denken hoe de doelen behaald kunnen worden. Hoe betrek je een zaal met 150 mensen in een goed gesprek over duurzaamheid vraag je? Door ze uit te nodigen om díe thema’s in te brengen die zij belangrijk vinden en ze vervolgens de ruimte te geven naar het gesprek te gaan dat zij het meest interessant vinden. Zelf-organisatie. Een effectieve methode wanneer je verandering wilt inspireren in een organisatie. Vraag mensen wat ze willen, wat hun ideeën zijn, wat ze nodig hebben om die uit te voeren en maak de ruimte.

Op ons advies nodigde Accolade een select aantal externen uit om mee te denken. Samenwerkingspartners, van bedrijfskleding tot afvalverwerking, de aanjager duurzaamheid van een gemeente en een vertegenwoordiger van een huurdersvereniging. Ze hadden een grote toegevoegde waarde in de gesprekken, er werden plannen gemaakt voor nieuwe samenwerkingen en ideeën uitgewisseld. Een waardevolle medewerkersdag waarin iedereen gezien en gehoord werd en de schouders met vereende krachten onder de duurzaamheidsdoelen werden gezet. Wij kijken uit naar meer.

Deel dit artikel

Livecast

Omgaan met emoties in je klas over klimaat crisis

Maaike werd voor de Livecast “Emoties over klimaatverandering in de klas” geïnterviewd door Teachers for Climate over het werk dat we met Bright Future Lab doen, en haar kijk op hoe om te gaan met de emoties die naar boven komen als je een onderwerp als klimaatverandering bespreekbaar maakt.

Persoonlijk Leiderschap

De weg naar duurzaamheid

Persoonlijk Leiderschap: leiding nemen over je keuzes. Dat is het onderwerp van de laatste workshop in onze Bright Future Lab serie die we geven aan alle eerstejaars Business Administration op het ROC. Gisteren de eerste groepen gehad en ik gloei nog na.

Bright Future Lab begon als een droom in een klein stadje genaamd Karlskrona.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Wil je meer weten?

Bel Maaike
06 49765299 

Stuur ons een bericht
hallo@brightfuturelab.nl