De jeugd van tegenwoordig...

Beste idee voor een duurzame onderneming

Afgelopen november gebeurde er op het Comenius Lyceum in Amsterdam West echter iets ontzettend bijzonders. Tijdens de derde editie het project ‘duurzaam ondernemen” namen de derdeklassers het tegen elkaar op om de de titel “Beste idee voor een duurzame onderneming” te claimen. Dit project is onderdeel van Comenius Lyceum Econasium.

Bright Future Lab werd uitgenodigd om de  leerlingen te trainen en klaar te stomen voor hun presentaties die zij in groepjes van 4 gaven aan een jury en hun mede klasgenoten. Nadat zij hun eigen kwaliteiten in kaart hadden gebracht en hadden geleerd wat er nodig is voor een goede samenwerking gingen ze zelf aan de slag met hun groepje.

Het is best een uitdaging om het met middelbare scholieren te hebben over een onderwerp als duurzaam ondernemen. Voor velen is het een nietszeggende ‘grote mensen term’. Laat staan ze aan te sporen om actief na te denken over hoe zij zelf een aandeel kunnen en willen hebben in het verbeteren van de staat waarin de wereld verkeerd. Desondanks deze uitdagingen stonden wij versteld van hoeveel creatieve ideeën er gepresenteerd werden. Van hele simpele leuke ideetjes als spelletjes verkopen op Koningsdag om geld in te zamelen voor een goed doel, tot iets meer geavanceerde ideeën zoals een fitness centrum waarin alle fitnessapparaten energie opwekken.

Van alle groepjes die aan het project werkten werden er 2 genomineerd als potentieel vervolg project. Groep 1 bedacht een afval opruim spel die ze met de klas als uitje zouden kunnen organiseren. Groep 2 ontwierp een energie opwekkend waterrad voor in de tuin die men zelf in elkaar kan knutselen.

Wij zijn blij dat we voor de tweede keer mochten samenwerken met de leerlingen van het Comenius Lyceum en kijken uit naar de volgende editie.

Wij hebben geen twijfel: de jeugd van tegenwoordig zijn de duurzaamheid helden van morgen.

Deel dit artikel

Livecast

Omgaan met emoties in je klas over klimaat crisis

Maaike werd voor de Livecast “Emoties over klimaatverandering in de klas” geïnterviewd door Teachers for Climate over het werk dat we met Bright Future Lab doen, en haar kijk op hoe om te gaan met de emoties die naar boven komen als je een onderwerp als klimaatverandering bespreekbaar maakt.

Persoonlijk Leiderschap

De weg naar duurzaamheid

Persoonlijk Leiderschap: leiding nemen over je keuzes. Dat is het onderwerp van de laatste workshop in onze Bright Future Lab serie die we geven aan alle eerstejaars Business Administration op het ROC. Gisteren de eerste groepen gehad en ik gloei nog na.

Bright Future Lab begon als een droom in een klein stadje genaamd Karlskrona.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Wil je meer weten?

Bel Maaike
06 49765299 

Stuur ons een bericht
hallo@brightfuturelab.nl