130 business studenten en duurzaamheid

Drie workshops over duurzaamheid en persoonlijk leiderschap

“Wanneer komt Bright Future Lab weer terug?” Dat vroegen de business studenten van het ROC MN nadat wij daar vorig schooljaar gastlessen gaven. En dat vragen ze volgens de docente niet vaak. Wij zijn de kwaadste niet en dus zijn we dit schooljaar terug met een traject van drie workshops over duurzaamheid en persoonlijk leiderschap.
Honderddertig studenten zijn binnen het vak Burgerschap met ons aan de slag om te onderzoeken wat duurzaamheid voor hen betekent. En hoe ze zelf impact willen en kunnen maken.

De Uitdagingen van Duurzaamheid
In onze eerste workshop ‘De uitdagingen van duurzaamheid’ gingen we in vogelvlucht door het thema duurzaamheid. Studenten ontdekten dat dit over veel meer gaat dat alleen groene energie. 

Wist jij dat alles wat er op aarde is en gemaakt wordt, nooit verdwijnt? Het verandert hooguit van vorm. En wist jij dat de mens (de homo sapiens) pas 300.000 jaar op de aardbol rondloopt? Dat is 0,004% van de tijd dat de aarde bestaat, want die is namelijk al 4,5 miljard jaar oud. Hoewel een hoop studenten verrast waren door onze ‘fun facts’ over de evolutie van de aarde, waren er ook een aantal die ons zelfs wisten aan te vullen! Tof om te merken hoe sommigen al enorm geïnteresseerd zijn in het onderwerp. De intentie van de workshop is niet om van iedereen een ‘duurzaamheid guru’ te maken. Het gesprek er over voeren, meningen uitwisselen, ruimte om vragen te stellen, inspiratie delen, dat is ons doel.

“Zet u zich dan full time in voor de toekomst van anderen?”

De nieuwsgierigheid naar waarom wij doen wat we doen was groot. De vraag deed ons denken aan de wijze woorden dat we de aarde niet erven van onze voorouders, maar dat we hem lenen van onze kinderen. Ja, we zetten ons graag full-time in voor de toekomst van onszelf en anderen. 

In januari volgt de tweede workshop over Duurzaamheid en Verandering waarin de studenten aan de slag gaan met hun challenge, in april sluiten we af met Duurzaamheid en Impact. Wordt vervolgd!  

Deel dit artikel

Livecast

Omgaan met emoties in je klas over klimaat crisis

Maaike werd voor de Livecast “Emoties over klimaatverandering in de klas” geïnterviewd door Teachers for Climate over het werk dat we met Bright Future Lab doen, en haar kijk op hoe om te gaan met de emoties die naar boven komen als je een onderwerp als klimaatverandering bespreekbaar maakt.

Persoonlijk Leiderschap

De weg naar duurzaamheid

Persoonlijk Leiderschap: leiding nemen over je keuzes. Dat is het onderwerp van de laatste workshop in onze Bright Future Lab serie die we geven aan alle eerstejaars Business Administration op het ROC. Gisteren de eerste groepen gehad en ik gloei nog na.

Bright Future Lab begon als een droom in een klein stadje genaamd Karlskrona.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Wil je meer weten?

Bel Maaike
06 49765299 

Stuur ons een bericht
hallo@brightfuturelab.nl