And.. ACTION!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Global Issues Network is een wereldwijd netwerk van jonge change-makers die met de Global Development Goals aan de slag gaan. Op scholen over de hele wereld zetten jonge GINners zich in voor verandering. Want waarom wachten tot mannen en vrouwen in grijze pakken er iets aan gaan doen? Verandering begint bij jezelf.

In onze workshop And..ACTION! gingen we met een groep leerlingen van verschillende Internationale Scholen aan de slag met hun ideeën om de wereld een beetje beter te maken. In twee uur tijd namen we ze stapsgewijs door de ‘waarom, wat en hoe’ van hun idee. Waarom wil je een walk en talk over klimaatverandering organiseren in Den Haag? Wat wil je bereiken met het geven van eco-friendly behavior workshops? Hoe ga je 3 miljard mensen bereiken met de hashtag #whomademyclothes? En wat is de eerste stap die je daarin gaat zetten, hoe maak je die enorme berg tot een die jij kan beklimmen?

Het is verleidelijk om te blijven praten, discussiëren, en nieuwe ideeën te bedenken omdat het moeilijk is om tot een beslissing en in actie te komen. Wij helpen leerlingen het idee concreter te maken. Hoe ziet succes er voor jou uit? Wat voor obstakels kun je onderweg tegenkomen en hoe wil je daar mee omgaan?

FOUTEN MOET JE VIEREN

Om dingen te ondernemen en creatief te zijn moet je fouten durven maken. Want wie kan er nou in 1x iets heel goed? Maar vaak zijn we bang voor fouten omdat we worden beoordeeld op hoe goed we iets doen. Dus hoe doe je dat dan, fouten maken?

Door allereerst de associatie met fouten te veranderen. Voor een fout hoef je je niet te schamen, die moet je juist vieren. En dat doen we in een ware Failure Feast. Het is voor leerlingen vaak één van hun favoriete onderdelen van het programma.

Verandering komt met kleine stappen. Met mensen die een droom hebben, een idee, iets waar ze zelf vrolijk van worden en wat ze de wereld in willen brengen. Soms hebben we maar een klein duwtje in de rug nodig om die stap te zetten. En die duwtjes geven wij graag.

Meer interessante projecten

Hoe breng je duurzaamheid aan de man?

Zes lessen die wij leerden over workshops Duurzaamheid geven op het MBO We geven een serie van drie workshops over Duurzaamheid en

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.